Специално за Чорби - защо не точно абортите са отговорни за провала
на републиканците вчера.
https://www.nationalreview.com/2022/11/red-mist/
On Wednesday, November 9, 2022 at 7:15:43 PM UTC-8, chorbalan wrote:
On Wed, 9 Nov 2022 13:47:41 -0800 (PST), Ivaylo Ivanov wrote:
Специално за Чорби - защо не точно абортите са отговорни за провалаДрън-дрън... Как ще ми обясниш "прогресивните" 4 гадини останаха на
на републиканците вчера.
местата си,
За кои "прогресивни 4 гадини" говорим?
а републиканците уж загубили заради подкрепа за Тръмп?
Намесата на Tръмп* беше от критично значение за номинацията на 5 кандидати за
сената. Трима се издъниха в щати, в които републиканците иначе можеха да бият.
On Wednesday, November 9, 2022 at 7:15:43 PM UTC-8, chorbalan wrote:лото внимание към себе
Специално за Чорби - защо не точно абортите са отговорни за провалаДрън-дрън... Как ще ми обясниш "прогресивните" 4 гадини останаха на
на републиканците вчера.
местата си,
сената. Трима се издъниха в щати, в които републиканците иначе можеха да бият. Един
би, а петия е на балотаж и сигурно ще падне през януари. Всъщност до седмица преди
изборите републиканците бяха в подем. После изведнъж Тръмп почна да пуска фитила, че веднаха след изборите ще се кандидатира и привлече ця
си (и своята непопулярност). А той с кандидатурата си се мъчи да изпревари
прокурорите, които май са на прага да му предявят обвинение (но сигурно чакаха да
минат изборите).
*В интерес на истината демократите също пръснаха десетки милиони републиканците
да номинират тези кандидати-откачалки (тръмпови гъзолизци).
Не е ли по-скоро както каза оная от Аризона - прекалено самоуверени
в победата републиканцките избиратели не гласуваха така масово както
трябваше.
Няма логика в това. Ако вярваш, че твоите ще бият обикновено си още по-мотивиран
да гласуваш. Хората ходят на мачовете на побеждаващи отбори.
Може би подведени от червеноидната преса ;-)
Сенатът ще си остане същият, Представителите ще са в републиканците,
педокрацията почва да къца и с двата крака.
Дори това не е 100% сигурно (24 часа след края на гласуването).
Не е ли по-скоро както каза оная от Аризона - прекалено самоуверени
в победата републиканцките избиратели не гласуваха така масово както
трябваше.
Няма логика в това. Ако вярваш, че твоите ще бият обикновено си още по-мотивиран
да гласуваш. Хората ходят на мачовете на побеждаващи от
On Thursday, November 10, 2022 at 12:38:50 AM UTC-5, chorbalan wrote:ше солидно републикански щат (за десетилетия демократите нямаха сенатор
On Wed, 9 Nov 2022 21:08:02 -0800 (PST), Ivaylo Ivanov wrote:
On Wednesday, November 9, 2022 at 7:15:43 PM UTC-8, chorbalan wrote:Александра Кортес, суданката(Ирхан,Ихрам?), мексиканката и още една
на републиканците вчера.
местата си,
Тези ("the squad") са 6, не 4. Всичките представляват избирателни райони, в които демократите имат огромно
мнозинство (минимално +25% демократи). Много ясно, че ще бъдат преизбирани без проблем. Тя и откачалаката
тръмпистка Тейлър-Грийн спечели с огромно мнозинаство в републикански бастион. Между другото, не ми е
известно в the squad да има суданци или мексиканци.
Това е само теоретично. Иначе е ясно че Западът се комуноидизира и явно така
сената. Трима се издъниха в щати, в които републиканците иначе можеха да бият.
ще е и занапред, в следващите 30-40 години..
В Пенсилвания избранника на Тръмп загуби сенатско място заемано досега от републиканец. Както е написано
в статията, която цитирах, в Ню Хампшър избранника на Тръмп загуби много в същата вечер, в кято стандартен
републиканец губернатор (баща му беше министър в администрацията на Буш-баща) бе преизбран в същия щат с 30% мнозинаство. До Тръмп Аризона б
избран от щата). Избранника на Тръмп там загуби от не особено популярен демократ.
Ако "запада се комуноидизира" защо "фашисти" спечелиха изборите в Италия и Швеция (два пресни случая)?
Тръмпистите са като путинистите - "кой ми сра в гащите?"
А ти може да си вярваш каквото си искаш. То и Тръмп така.
Ако "запада се комуноидизира" защо "фашисти" спечелиха изборите в Италия
и Швеция (два пресни случая)?
Вместо изборите да са референдум на демократическото управление за последните две години
(което щеше да е катастрофално за демократите) демократите го направиха отново рефередум
за Тръмп. Хитро.
Да съм използвал думата "наложил" в дискусията по-горе? Аз поне не помня да съм използвал подобен израз.
Написах "избранника на Тръмп", "намесата на Tръмп". Тръмп или ги нави да се кандидатират, или избра да ги
подкрепи след както те му цуннаха задника (като изразиха публично мнение, че изборите преди две години били
откраднати от демократите в ущърб на Тръмп). След това участва в техните предизборни митинги (на първичните
избори и покъсно на митинги преди изборите тази седмица). Кампаниите
на много други републиканци, включително много републиканци спечелили във вторник, се дистанцираха от
Тръмп, и го помолиха да не се явява на предизборните им митинги. Трети кандидати, например Кемп в Джорджа,
дори бяха нападнати от Тръмп.
Преди седмица се опита да се подиграе и с Десантис
On Thursday, November 10, 2022 at 3:13:20 PM UTC-8, chorbalan wrote:
On Thu, 10 Nov 2022 13:06:15 -0800 (PST), Ivaylo Ivanov wrote:
Да съм използвал думата "наложил" в дискусията по-горе? Аз поне не помня да съм използвал подобен израз.Хубаво, ама това как ще накара някой да гласува за демократ?
Написах "избранника на Тръмп", "намесата на Tръмп". Тръмп или ги нави да се кандидатират, или избра да ги
подкрепи след както те му цуннаха задника (като изразиха публично мнение, че изборите преди две години били
откраднати от демократите в ущърб на Тръмп). След това участва в техните предизборни митинги (на първичните
избори и покъсно на митинги преди изборите тази седмица). Кампаниите
на много други републиканци, включително много републиканци спечелили във вторник, се дистанцираха от
Тръмп, и го помолиха да не се явява на предизборните им митинги. Трети кандидати, например Кемп в Джорджа,
дори бяха нападнати от Тръмп.
Когато избора е между Тръмп (или негов гъзолизец) и демократ голяма част от
независимите избиратели избират демократ. Това е вярно дори за много
републикански избиратели. Ето и доказателството:
https://www.msn.com/en-us/news/politics/why-independent-voters-broke-for-democrats-in-the-midterms/ar-AA141KnZ
В оригиналната статия са дадени и конкретните числа:
https://www.wsj.com/articles/why-independent-voters-broke-for-democrats-in-the-midterms-11668249002
59% от независимите имат негативно мнение за демократите и 60% имат негативно
мнение за републиканците (т.е. в това отношение нямат предпочитание), но
"Is a reason for your vote to support/oppose Trump?" - за 54% от незавасимите "не е
фактор", за 34% "за да гласувам против Тръмп", за 11% "за да гласувам за Тръмп".
Това е разликата между нищожна победа за републиканците (както се очертава)
и резгромителна победа (както много, не точно аз, очакваха). Тръмп е като воденичен
камък около врата на републиканците, факт умело използван от демократите. За трети
пореден път (2018, 2020 и 2022) им носи избиретелен успех въпреки ужасните
резултати от управлението на Байдън (78% от всички избиратели в допитването
по-горе казват, че икономиката е в лошо или недобро положение).
Т.е. "ще е застреляме в коляното" и ще гласуваме против Тръпм?
Защо да се застрелват в коланото? Ако не харесват Тръмп гласуват против канидатите му. Какво толкова не
разбираш? Омразата им към Тръмп е по-силна от омразата им към осирането на Байдън. Докато Тръмп е на
сцената навярно ще е така.
And across the board, the voters who viewed Trump unfavorably voted in vast margins
for the Democratic candidates.
On Wednesday, November 16, 2022 at 8:54:49 PM UTC-5, chorbalan wrote:
On Wed, 16 Nov 2022 11:07:55 -0800 (PST), Ivaylo Ivanov wrote:
And across the board, the voters who viewed Trump unfavorably voted in vast margins
for the Democratic candidates.
Tия и без друго щяха да си гласуват за демократите.
Ако са щели да гласуват за демократите как да си обясним факта, че Десантис спечели с близо 20% във Флорида??
Тази година републиканците номинираха един заклет тръмпист, който падна с 30%.
Sysop: | Keyop |
---|---|
Users: | 376 |
Nodes: | 16 (3 / 13) |
Uptime: | 25:28:15 |
Calls: | 8,036 |
Calls today: | 6 |
Files: | 13,034 |