• Manual Install of CentOS 7 on RAID1 + RAID 10 (UEFI)

    From Ruben Di Battista@21:1/5 to All on Tue Mar 1 00:20:18 2016
    XPost: comp.os.linux.misc, alt.os.linux.redhat, alt.linux.redhat

    Hello everybody,

    I've been struggling with this problem for two weeks without figuring it
    out.

    I need to install CentOs 7 on a UEFI machine manually. The strategy I'm following is to install first the system on the first hard disk /dev/sda
    and then migrate the data to the md arrays. Well, i get "Boot Failed"
    and I cannot really figure it out why.


    More details: http://unix.stackexchange.com/questions/266094/install-centos-on-raid-manually-on-uefi-system

    Or even:
    https://www.centos.org/forums/viewtopic.php?f=47&t=56482

    Any hints?

    --
    _
    -. .´ |∞∞∞∞
    ', ; |∞∞∞∞∞∞
    ˜˜ |∞∞∞∞∞∞∞∞∞ RdB
    ,., |∞∞∞∞∞∞
    .' '. |∞∞∞∞
    -' `'

    --- SoupGate-Win32 v1.05
    * Origin: fsxNet Usenet Gateway (21:1/5)
  • From Andreas Kohlbach@21:1/5 to Ruben Di Battista on Tue Mar 1 16:04:06 2016
    XPost: comp.os.linux.misc, alt.os.linux.redhat, alt.linux.redhat

    Ruben Di Battista wrote on 29. February 2016:

    I've been struggling with this problem for two weeks without figuring it
    out.

    I need to install CentOs 7 on a UEFI machine manually. The strategy I'm following is to install first the system on the first hard disk /dev/sda
    and then migrate the data to the md arrays. Well, i get "Boot Failed"
    and I cannot really figure it out why.

    It really doesn't say why?

    Often it failed to mount / . Probable causes are missing or damaged
    initrd or initramfs.
    --
    Andreas

    I use a Unix based operating system, which means I get laid almost as often
    as I have to reboot my computer.

    --- SoupGate-Win32 v1.05
    * Origin: fsxNet Usenet Gateway (21:1/5)
  • From Pascal Hambourg@21:1/5 to All on Sat Mar 5 23:02:56 2016
    XPost: comp.os.linux.misc, alt.os.linux.redhat, alt.linux.redhat

    Pascal Hambourg a crit :
    Ruben Di Battista a crit :
    I need to install CentOs 7 on a UEFI machine manually. The strategy I'm
    following is to install first the system on the first hard disk /dev/sda
    and then migrate the data to the md arrays. Well, i get "Boot Failed"
    and I cannot really figure it out why.

    What do you mean by "migrate the data to the md arrays" ?

    More specifically : did you touch the EFI system partition in any way ?
    You must not.

    --- SoupGate-Win32 v1.05
    * Origin: fsxNet Usenet Gateway (21:1/5)
  • From Pascal Hambourg@21:1/5 to All on Sat Mar 5 23:01:43 2016
    XPost: comp.os.linux.misc, alt.os.linux.redhat, alt.linux.redhat

    Ruben Di Battista a crit :

    I need to install CentOs 7 on a UEFI machine manually. The strategy I'm following is to install first the system on the first hard disk /dev/sda
    and then migrate the data to the md arrays. Well, i get "Boot Failed"
    and I cannot really figure it out why.

    What do you mean by "migrate the data to the md arrays" ?

    More details: http://unix.stackexchange.com/questions/266094/install-centos-on-raid-manually-on-uefi-system

    Or even:
    https://www.centos.org/forums/viewtopic.php?f=47&t=56482

    No, thanks. It's Usenet here, not the web. Would you point to a Usenet
    post in a web forum ?

    --- SoupGate-Win32 v1.05
    * Origin: fsxNet Usenet Gateway (21:1/5)