Witam,
Zauważyłem, że co najmniej od 2016 roku migracje Doctrine zawierają błąd
uniemożliwiający ich stosowanie w połączeniu z bazą PostgreSQL. Na DBALu
od lat wisi issue w tej kwestii. Nie chcę poprawiać niedoróbek
biblioteki gdyż zostaną nadpisane przy kolejnych aktualizacjach. Zatem chciałbym zrobić coś takiego, że gdy na migracji odpalamy downgrade, powstanie zdarzenie migracyjne, które zostanie przechwycone i przejmie kontrolę nad nieprawidłowym kodem metody "down" migracji.
Ponieważ jednak jestem nieobyty w zdarzeniach, próbuję wyczytać jak one działają tu:
https://symfony.com/doc/current/event_dispatcher.html
Niestety generalnie dokumentacja Symfony jest bardzo słaba. Nie potrafię się dowiedzieć w jaki sposób zarejestrować listenera. Niby jest przykład
w powyższym linku:
# config/services.yaml
services:
App\EventListener\ExceptionListener:
tags:
- { name: kernel.event_listener, event: kernel.exception }
Fajnie, ale ja chce przechwytywać zdarzenia migracyjne. Jaka jest metodologia docierania do informacji, co należy wpisać w powyższe zaklęcie magiczne? Chodzi mi o sekcję w nawiasach {}. Załóżmy, że teraz
chodzi mi o migracje. Ale jutro może mi chodzić o bundle X, który ma swoje zdarzenia wylistowane w opisie, ale bez informacji jak je skonfogurować. Zależy mi na samej metodologii dociekania. Nie chcę szukać po Stackach (licząc na łut szczęścia, że trafię na opis konfiguracji listenera dla konkretnego bundla), tego, co powinno być opisane w Symfony.
--
Pozdrawiam,
Marek
Sysop: | Keyop |
---|---|
Users: | 349 |
Nodes: | 16 (2 / 14) |
Uptime: | 119:42:32 |
Calls: | 7,612 |
Files: | 12,787 |